Kvällstankar.

Sitter i soffan under en filt med huvudvärk och hackar tänder, jag fryser som en gnu på nordpolen.
Jag funderar på varför och kommer på att jag inte tagit mina tabletter som jag ska, det är alltså bara abstinens och jag ska försöka att komma ihåg pillrena i morgon.

Har precis tittat på "Barn till varje pris?" och funderar väldigt mycket.
Vad är rätt? vad är fel? vad ska tillåtas, vad ska inte tillåtas? Det är svårt och jag måste nog fundera på det ett tag till. Jag försöker räta ut tankarna, mest om surrogatmamman i programmet. Det homosexuella paret ville verkligen ha barn och jag förstår dem, jag älskar också barn. Sveriges lagar gör det omöjligt för dem att adoptera och så vidare. De hyrde en indisk kvinnas livmoder och när barnet föddes fick hon 40 000 svk, vilket är mycket pengar för henne. Är det rätt eller fel?
Min första instinkt säger mig att det är fel, det känns som om man utnyttjar kvinnan, hon blir en bebismaskin, samtidigt tjänar hon pengar på sin välvilja. Men när jag hör henne prata, jag hör henne säga att hon verkligen vill göra det här, och när jag ser de nyblivna papporna hålla i sin bebis gråter jag framför tv:n och känner lyckan jag själv känt när mina barn föddes... självklart skulle dem få sitt barn. Killarna i programmet hade ju inget annat val egentligen.. de kunde ju inte insemineras eller adoptera ett embryo. Det här var deras sista utväg.
Vad är rätt? vad är fel? Det tål att tänkas på...



Kommentarer


Postat av: Lisa

Det är lätt för oss att sitta här och prata om rätt och fel, men om jag vore den kvinnan i den situation som just hon lever i, så skulle jag nog kunna tänka mig att låna ut min livmoder. Hon kan nu köpa sig sitt eget hem som hennes egen son kommer kunna ta över när hon och hennes man dör. Deras livsstatus ökar markant. Och hon var ju på det klara med att det inte var hennes barn. Jag skulle kunna skriva en hel novell om detta men jag tror du fattar vad jag menar :) KRAM PÅ`RE CHARLIE <3

2011-10-31 @ 22:10:24
URL: http://www.pegapower.bloggplatsen.se

Postat av: Jonesy

Jag tänker spontant att det är helt rätt. Om man inte kan adoptera och det finns någon som vill och kan vara surrogatmamma ser jag inga fel med det alls... Jag ser det som något vuxna, tänkande individer borde klara av att besluta själva. Jag skulle kanske själv kunna tänka mig att vara surrogat om det var till någon/några som står mig nära. Men det är absolut något som tål att tänkas på och framför allt diskuteras om!

2011-10-31 @ 22:16:12
URL: http://kattenjones.blogspot.com/

Postat av: Charlie

Jag vet precis vad du menar, och jag har inte bestämt mig för vad jag tycker eftersom det är så oerhört komplext...

Mina tankegångar går som dina, men jag försöker nog problematisera det lite mer för tillfället. De tog upp bra frågeställningar under programmet och jag ska fortsätta fundera på det..

2011-10-31 @ 22:17:04
URL: http://horfiwiel.blogg.se/


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: