Lite tips på smaskiga praliner.
Rulla små bollar av nougat eller marsipan (jag har testat båda delarna och det blir lika gott).
Tänk på att nougat smälter fort så stoppa in dem i kylen en stund efter du rullat dem.
Det är helt okej att slicka på handen när du rullat klart dem, men bara om du tvättar händerna också..hehe.
Smält och doppa i valfri choklad, jag föredrar vit choklad.
Det kan också vara bra att lära sig hur man tempererar choklad så att den inte smälter i handen så fort du tar en bit.
Om du vill göra pralinerna lite lyxigare kan du smälta mer choklad i en annan färg och spritsa över, vi använde en sked, det funkar det med!
Den här var lite slarvigt gjord, nästa omgång blev mycket snyggare!
Jag har nästan gett bort alla praliner jag gjort så att jag inte ska äta upp dem själv, det roligaste är ju faktiskt att göra dem, tycker jag.
2010-12-06
Kommentarer
Postat av: britta bloggar
åh mums!
URL: http://brittabloggar.wordpress.com
Postat av: Mima
Åh va fiiina! Dom ser köpta ut! Måste åxå pröva! =)
Kram!
URL: http://mammamima.blogspot.com