Aj. Aj. Aj!

Ännu en dag på praktiken är över. Jag har verkligen hamnat på en fantastisk skola och jag bävar över att få komma till ett nytt ställe i höst, jag hade hellre stannat kvar här. Barnen har sagt flera gånger att de tycker att jag borde börja jobba där istället för att gå på universitetet. Sötungar.

Det enda som har varit jobbigt de här dagarna är min fot. Jag har haft ont i över ett halvår nu. Jag trodde till en början att det var hälsporre eftersom smärtorna inte kom regelbundet. Nu har jag ont hela tiden och så har det varit i flera veckor. Jag sitter inte ner på dagarna i skolan direkt. Det är fart och fläkt och en springer hit och dit hela tiden. På kvällarna är smärtan olidlig och gråten är nära. Jag ringde vårdcentralen och kvinnan skulle skicka en kallelse, jag ska få komma om fyra veckor! FYRA veckor. Jag kan knappt gå men de på vårdcentralen lyssnar inte, de skiter väl i min fot. Snart får det bli akuten om ingen lyssnar, jag orkar snart inte med smärtan mer. Knaprar lite tabletter och funderar på det en stund.

Tack Pressbyrån!

När det lugnat ner sig på praktiken under eftermiddagen tog jag mig en kopp kaffe och beundrade elevernas kollage. Jag satte kaffet i halsen när jag såg det här kvittot. Det är inte det överstrukna som fångade min uppmärksamhet, läs lite längre ner.
koll

Rosa skor med silverglittriga snören.

I lördags när vi handlade nya vårskor till barnen gick min mellanson med bestämda och målmedvetna steg rakt mot alla rosa skor. Han hittade ett par ljusrosa skor med rosetter på och silverglittriga skosnören. Han beundrade dem som om de var de vackraste skor han någonsin sett och vi testade ut rätt storlek.
Det lustiga var att jag och sonen drog till oss en del uppmärksamhet från andra föräldrar i butiken. De tittade både på mig och sonen som om vi var helt från vettet. Jag ville säga så mycket, men bet mig hårt i tungan. Jag visste ju inte om de glodde för att de var avundssjuka (höhö) eller för att de tyckte både jag och ungen var från vettet. Han valde skor han ville ha och det var det viktigaste. Mycket tjusiga skor!
sho
Get over It, ungen älskar sina nya skor!

Lite av varje.

I Lördags åkte min nya vän hem. Det är det värsta med att skaffa nya vänner som bor långt bort, man måste säga hej då. Jag gillar inte riktigt att säga hej då. När vi hade släppt av henne på stationen åkte vi med barnen och shoppade vårskor och jackor. Senare på eftermiddagen sjöng jag på min brorsons namngivningsceremoni, stolt faster! Resten av helgen hade vi det bara mysigt tillsammans här hemma.

Idag var jag tillbaka på min praktikplats som jag var på i höstas, det var så underbart att få träffa alla fina ungar igen! Efter den här dagen är jag precis slut i hela kroppen, typiskt måndagar. Jag ser fram emot resten av veckan.

Mellanpojken verkar vara på bättringsvägen efter operationen, han behöver inte lika mycket medicin och är pigg och glad igen. I morgon ska han få testa att gå till dagis igen så får vi se hur det går. Om ytterligare några dagar kommer han nog kunna andas fritt, älskade unge vad skönt för dig!

I övrigt så har jag inte lagt ner så mycket energi på någonting annat än min familj. Jag vet inte riktigt vart jag har vissa av mina vänner. Jag kräver inte att vi ska ha samma åsikter, det har jag tjatat om många gånger förut, men att tiga ihjäl mig för att jag tycker och tänker mycket känns vädligt onödigt. Vi är alla olika och jag är fortfarande jag.


vår
(fotot tog jag förra året i värmland)

Dagen efter.

tonsill
Igår var det äntligen dags att fria mellanpojkens luftvägar. När vi för några månader sedan var hos läkaren var det inget snack om saken att både halsmandlarna och körteln bakom näsan skulle tas bort. Hans halsmandlar var på tok för stora och växte bakåt ner mot svalget, det var alltså inte så underligt att den stackarn hade haft svårt att andas.
07:15 igår var vi framme vid sjukhuset och skrev in honom, vi fick ett eget rum på öron,näsa,halsmottagningen och sedan fick vi sätta oss ner och vänta en stund.
Vid 08:40 fick vi åka upp till operationssalen och det var dags att sätta dit nålen i armvecket, en av narkosläkarna försökte få mellanpojken att titta på någonting annat och plockade fram en hel drös leksaker men nålen var mer intressant, han sa heller inte ett ljud.
Sedan kom den delen som jag upplevde var värst, själva insomningen. Han låg i min famn när de sprutade in den där läskiga vätskan och han somnade på 10 sekunder och sedan lyfte vi över honom till britsen. Det var väldigt obehagligt att se honom ligga där helt borta, jag blev ledd ut ur rummet.
Jag gick snabbt därifrån för jag kände hur paniken kom krypande och tårarna brände bakom ögonlocken. Jag gick ut, rökte ett par cigg och ringde min mamma som fick trösta mig.
Efter en timme fick jag träffa honom igen i ett rum bredvid operationssalen, han var precis mellan sovande och vaket tillstånd och var helt galen. Han skrek med sin hesa röst, sparkade hej vilt och spottade blod. Jag försökte få honom lugn men det gick inte så bra. Han började klaga över smärtan i halsen och fick ännu mer morfin, efter en stund blev han äntligen lugn och somnade fint i min famn. Nästa gång han vaknade var han sig själv igen och vi fick åka ner till vårt rum. Han låg i sin säng och tittade på tv och sov med jämna mellanrum. Sköterskan på avdelningen hjälpte mig att försöka få i honom mat och vätska vilket inte gick så bra, vi försökte i flera timmar. Senare på eftermiddagen kom pappsen och höll oss sällskap. Vi försökte tillsammans få i honom vätska. Vi hade tidigare på dagen fått veta att vi skulle få åka hem efter sex timmar, men det förutsatte att han hade kissat, druckit och ätit lite. Han kunde inte någonting av det. När det blev kväll och mörkt ute satte de dropp på honom en stund. Till slut fick vi äntligen åka och vi var hemma 21:18.
Nu kommer han ha ont i halsen i flera dagar och kommer stanna hemma och äta glass och mediciner. Den svåraste uppgiften just nu är att få honom att ta det lugnt, prata försiktigt och vila.......

Interntionella veckan.

Tänkte göra en liten tillbakablick eftersom jag har varit borta ett tag.
Jag tror jag har nämnt tidigare att jag har en inneboende den här veckan från Danmark, hon kom i söndags och hon är hur härlig som helst. Vi lärde oss ganska snabbt att vi lättast kan förstå varandra genom att prata engelska, danska är ett väldigt svårt språk om jag får säga så.
I måndags var det första dagen på internationella veckan och vi fick äntligen träffa alla de andra människorna som skulle medverka, förutom några svenskar har vi: Danmark, Nederländerna, Belgien, Spanien, Wales, Irland och Usa.

I tisdags åkt vi allihopa ut i skogen och vi hade inte en aning om vad som väntade. Vi hade massor med packning och vi fick alla hjälpas åt att bära den.
Vi började gå upp i skogen, det blev mer och mer brant och jag kunde nästan ana vad som komma skulle.
Vi skulle vandra/klättra upp på berget.
Jag kan tala om att det var ganska mycket stonk och stön, det brände även gött i benen när vi klättrat i sisådär en halvtimme.
Utsikten var så jäkla vacker där uppe och kamerorna gick varma. Eftersom det blåste ganska mycket kunde vi inte laga vår lunch på berget utan vi fick söka lite skydd i skogen.
Vi satt i grupper om tre och lagade tacos på stormkök, till efterätt grillade vi bananbåtar med choklad i över den öppna elden vi också gjort.
När vi hade vilat och ätit i en timme ungefär var det dags att plocka ihop alla saker igen för att bege oss tillbaka mot bilarna. Vi skulle tydligen inte gå samma väg tillbaka utan vi skulle "Buscha" som vår lärare uttryckte det. Vi skulle alltså gå med karta och kompass genom skogen och hitta tillbaka en annan väg.
Vi gick ner för berg, upp för berg och så ner igen osv osv osv.
Till slut kom vi fram till en militäranläggning mitt i skogen och vår lärare tyckte att vi skulle hedra de "gröna" genom att marschera tillbaka (!?) samtidigt som vi sjöng några fåniga militärsånger eller något.
När vi var tillbaka vid bilarna var de flesta av oss helt slut men vi var även stolta över att vi lyckats stå ut trots brännande ben och andra ömma kroppsdelar.
När vi kom hem gick jag och danskan på stan en stund, sedan åkte vi hem och bytte om för att sedan åka tillbaka till universitetet och hade fest med de andra.

I morgon ska vår grupp, som representerar fyra av de olika nationaliteterna, ha en muntlig gruppredovisning. Utmanande, men väldigt spännande!

Kan inte bestämma mig.

Har fortfarande inte bestämt mig om jag vill vara den som följer med mellanbarnet till operation på onsdag. Att vara tvungen att välja EN förälder är inte roligt. Vill inte se honom få nålar och bli sövd, men jag vill gärna vara där när han vaknar. Dumma sjukhusregler.

Jag kommer ha jättedåligt samvete om jag inte följer med, dock vet jag att jag kanske kommer göra hela upplevelsen värre för honom, jag blir väldigt nervös och rädd när det plockas fram nålar och jag vill ju inte göra honom rädd.


Fadderist javisst!

Jag har suttit med mina vänner och alla andra fadderister på utbildning hela dagen.
Vi har ett långt arbete framför oss att planera alla aktiviteter för de blivande studenterna i höst, men vi är galet peppade och har hur roligt som helst!

Nästa vecka är det overallsvecka, vilket betyder att overallen (ovven) ska vara på hela veckan lång! Jag och de andra på fadderistutbildningen tjuvstartade dock redan idag. Jag har saknat att ha den på mig!
Nästa vecka är det även internationella veckan på universitetet och vi tar emot studenter från olika delar av europa.
Jag ska ha en dansk tjej boendes hos mig hela veckan, hon kommer i morgon och jag börjar faktiskt bli lite nervös. Förutom att mellanpojken ska opereras på onsdag så kommer den här veckan bara bjuda på nya och roliga upplevelser.

chr

Den stora skolgården.

Ibland är livet upp och ner, hit och dit och lite sisådär.

Eftersom jag inte tänker nämna mer än det om livet just nu tänkte jag informera er om en helt annan sak.

I den förra kursen jag läste fördjupade vi oss en hel del kring området mobbning. Vi pratade mest om mobbningen som sker direkt eller indirekt i skolmiljön.
Det kursen behandlade väldigt lite var området nätmobbning. Häromdagen gick jag med i en grupp på facebook, självklart en seriös grupp där vi faktiskt försöker jobba kring det här området.

Det är väldigt hemska saker som sker på nätet. Barn och ungdomar som kränker (de vuxna kommer inte undan, de är precis lika "bra" på att behandla andra respektlöst) och trakasserar varandra, det är väldigt obehagligt att se.

Jag hoppas ni förstår hur viktigt det är att göra någonting åt det.
De fina änglarna i just den här gruppen försöker hitta ställen där barn och ungdomar håller till på nätet och eftersom vi har märkt att det inte fungerar att diskutera saken med de som faktiskt utövar den är mobbningen har vi i vissa fall bytt taktik.
Vissa filmer på youtube där förövarna filmar när de mobbar och trakasserar har vi lyckats få bort genom att kontakta den/de som lagt upp filmen eller de som från början gjorde den och få dem att ta bort den.
I vissa fall har vi på olika sätt kontaktat föräldrar till minderåriga barn/ungdomar för att de ska få en insyn i vad barnen gör på internet.
Jag själv som förälder hade gärna velat veta om mina barn mobbade någon annan.

Som en i gruppen skrev så är internet en väldigt stor skolgård och mobbning sker lika aktiv (om inte mer?) där.
Om någon av er skulle vilja hjälpa till så kan jag sjävklart hjälpa till att hänvisa er till den här gruppen.

Besviken.

Ja, jag är faktiskt väldigt besviken på människor i min närhet. Inte för att ni inte delar mina värderingar, ni har lika stor rätt som jag till att ha egna.

Dock förstår jag inte syftet med att på olika sätt låta mig få veta/höra att det JAG tycker är viktigt är "oviktigt". Att ignorera totalt verkar också populärt.
Nu talar jag inte om random människor och bekanta, nu talar jag om nära vänner och familj.
Ni får gärna tycka att det är oviktigt, men att medvetet såra är inte okej. Det hade räckt med ett: "jag håller inte riktigt med, men fortsätt ändå kämpa för människors rätt att få bestämma över sin egen kropp om du tycker att det är viktigt. Jag stöttar och respekterar dig".
Det är så vänner och familj gör. I min värld.

Det skulle aldrig falla mig in att (i det här fallet) börja tycka att tjejer med hår under armarna är "äckliga feministfittor" för att ni ska vilja prata med mig, eller för att tillfredställa er. Jag kommer aldrig byta värderingar för någon annans skull. Jag ska påminna er den dagen ni kommer utkämpa strider mot saker ni tycker är viktiga om hur ni betett er.

Jag är fortfarande Charlie rakt igenom, kan ni inte acceptera mig för den jag är så vill jag heller inte ha er i mitt liv.

En vanlig torsdag.

Det är grupparbete hela dagen. Att forma intervjufrågor till barn är inte lika lätt som det låter. Snart är det äntligen vfu igen och jag ska få komma tillbaka till alla fina ungar!

Vi laddar inför en heldag med plugg, kaffe och snus.

Våren.

Även om det blåser ganska mycket ute är det så fantastiskt skönt att himlen är blå och att solen bränner sådär härligt på kinderna.

När jag hämtat alla barnen och vi var på väg hem pratade vi om hur mycket vi ska bada så fort temperaturen i sjöarna och havet tillåter. Egentligen skulle vi bara vilja blåsa upp våra badbollar/baddjur och kasta oss i nu på en gång.
Människor har börjat röra sig ut igen, både (lek)parker och stora gräsytor fylls av människor med termosar och kexpaket som välkomnar våren.
Idag kände jag mig sådär extra levande. Jag blundade, drog ett djupt andetag och kände "livet i mig" precis som Madicken.Lyssna på Nanna!

Lyssna på Nanna!

Jag hoppas alla hatare skäms ärligt talat.
Jag kan bara skratta åt er okunskap och att ni är så otroligt töntiga.

göbb

Lite till sådär.

Just det, jag glömde en sak angående det jag skev tidigare (Att jag hatar objektifieringen av kvinnan och vill kämpa för ett mer jämställt samhälle är ju inte lika med att jag vill skaffa en penis.)

Som om transpersoner inte är utsatta eller förtryckta? Problemet finns ju kvar oavsett om man byter kön eller skiter i mänskligheten och bestämmer sig för att leva med koalor. Det är ju förtrycket som är felet, och fan inte könet.

Det ska också tilläggas att jag inte är unik i mina åsikter och värderingar.
Vi är många.
Vi är stolta.
Vi är starka.

Snart snart snart!


Det är aldrig förgäves att kämpa och hoppas! Snart är vi i mål!

Extrem?

Du förstår inte.
När det kommer till mina åsikter tycker jag inte alls att jag är extrem, det beror ju självklart på vad man jämför med. Allt är relativt. Jag definierar mig som kvinna och mina åsikter har faktiskt ingenting med det att göra. Att jag hatar objektifieringen av kvinnan och vill kämpa för ett mer jämställt samhälle är ju inte lika med att jag vill skaffa en penis. Sluta förvräng mina ord.
Till sist, nej, jag läser inte din blogg. Jag har bättre för mig.

Ömsesidig respekt.

Jag får tycka vad jag vill och du/ni får tycka vad du vill men det måste också finnas en ömsesidig respekt för att vi är olika. Om du medvetet är ute efter att såra mig så ser jag hellre att du öppnar dörren och kliver ut självmant, annars kommer jag kasta ut dig.


Du kan inte tiga ihjäl mig.
Jag fortsätter kämpa för det jag tror på.

Om du/ni någonsin har kämpat för någonting du/ni tror på skulle du/ni kanske tänka lite än näsan räcker innan ni över huvud taget öppnar munnen för att prata/skriva.

sch
Du/ni får liksom ta mig för den jag är, annars kan det faktiskt va!

Hår.

Tänk att lite hår kan skapa så stor kalabalik. Tyvärr hamnade en tjej i helgen mitt i detta blåsväder då ett avskum till människa tyckte det var läge att mobba den här personen offentligt på grund av att hennes håriga armhåla hamnade i tv på bästa sändningstid. Hundratals delningar av bilden gjordes och glåpord över den här tjejen kastades hej vilt.


Till er vidriga människor (som inte ens vågar stå för det ni gjort): jag hoppas ärligt talat ni skäms arslet av er. Ni får tycka vad ni vill om kroppsbehåring men det är ALDRIG okej att göra som ni gjorde.

Här kommer nu en länk till jävligt omogna och inte särskilt genomtänkta kommentarer om kroppsbehåring:

Kontentan: TÄNK innan du öppnar käften, och har du inget vettigt att säga, säg ingenting alls.


Svar på kommentar.

Till Z som kommenterade under "nu är det helg igen". För det första tycker jag att det är ytterst spännande att du fortfarande läser min blogg. För det andra tycker jag självklart att du har fel och det känns som att det enda syftet med din kommentar var att provocera mig ytterligare.
Jag tänker inte ens bemöta din kommentar eftersom jag antar att det är det du vill, tycker det är onödigt att bli personlig då jag känner dig sedan tidigare.

Tänkte passa på att länka till en mycket bra artikel, igen:
http://skulden.wordpress.com/2012/03/11/jag-ar-ju-inte-feminist-men/

Längtan.

Idag när jag satt på facebook fastnade jag framför några bilder på en av mina vänners vackra gravidmage. När jag sitter där och tittar börjar jag stortjuta, det sprutade verkligen tårar.
Jag fylldes av en längtan efter fler barn, ett litet syskon till min barn. Men det är verkligen fel tid i livet just nu att skaffa barn och det gjorde nog inte min känslostorm bättre.
Hela min kropp längtar efter fler barn men jag är mitt upp i en utbildning och tiden är verkligen inte rätt.

För att ruska av mig gråten satte jag på en kanna kaffe, satte musiken på högsta volym och hängde tvätt ute i solen. Idag var det verkligen vår och jag kände att jag kunde andas igen.
När jag hämtade barnen kändes det ännu bättre, jag har ju mina fina ungar och en till kan ju faktiskt vänta ett par år till.

Men längtan finns ändå där och idag blev den så verklig på något vis.


Nu är det helg igen.

Så var det fredag igen, det gick snabbt!

Idag tänkte jag ta lite ledigt idag från att ha något visst tema eller diskutera viktiga ämnen, istället tänkte jag dela med mig av en väldigt tänkvärd artikel, så kan ni ju skriva lite tankar om den istället. Tycker den otroligt bra och relevant eftersom jag ska bli lärare:

Firade förresten gårdagens internationella kvinnodag med otroligt härliga kvinnor, livet leker mina vänner! Synd bara att någon random snubbe stod och gapade om att feminister hatar män och sa att: "Jag har inte lust att bli behandlad illa på grund av att jag har en penis".
Hade egentligen lust att lägga mig i diskussionen och säga : "Välkommen till kvinnornas vardag". Men jag bet mig i tungan eftersom INTERNATIONELLA KVINNODAGEN handlar om kvinnor och inte om män och en diskussion som bara hade handlat om hur synd det är om honom kändes onödigt.

Snart är det dags för praktik och det ska bli skönt att få göra det som är målet med hela utbildningen, att få arbeta på fritidshem. Tänkte spendera helgen med att plugga, städa och självklart se finalen i melodofestivalen (det har jag gjort sedan jag föddes i stort sett).


Svar på kommentarer om att inseminera singelmammor.

Det är helt okej att vi tycker olika, jag respekterar det, men jag håller inte med (kanske inte så oväntat).
Det är så oerhört viktigt att försöka se på saken ur olika perspektiv.
Låt oss säga att du/ni var en singelkvinna, ni har aldrig mött en person som ni tycker det känns rätt att skaffa barn med men ni känner ändå en längtan efter att skaffa barn.
Är det verkligen en egoistisk tanke? Hur hade du/ni känt då? Om ni fick höra att "nej, ett barn SKA ha två föräldrar, helst en MAMMA och en PAPPA".
Jag tycker inte det är okej, inte någonstans.

Sedan kan man ju också sakna en förälder av olika orsaker, självklart.
Men vad är det som säger att de här barnen till singenkvinnorna kommer att känna saknad efter en annan förälder när de från början faktiskt bara har en förälder, oavsett om denne andra föräldrar vore en kvinna eller en man (för att utgå från heteronormer är också lite passé)?
Antagligen för att samhället just säger att det ska vara så kanske? Det är ju samhället som kommer säga till de här barnen att de är annorlunda, right?
Men det finns ingen garanti för varken det ena eller andra eftersom det är oerhört induviduellt.

Om jag var en an dessa singelkvinnor som längtade efter barn hade jag velat att den möjligheten fanns.


Inseminera singelkvinnor?

Ja, det är ju en debatt som är ganska het just nu. Jag tycker självklart att singelkvinnor ska få insemineras. KD:s argument om att barn har rätt till båda sina föräldrar känns gammalt och utnött, vad skulle det göra om barnet/barnen får "bara" en älskande förälder, det är ju inte så att alla barn lever med två föräldrar eller målsmän.


Hur som helst. Det jag stör mig på är att många singelmän nu går bärsärk för att de minsann också vill kunna skaffa barn på egen hand. Javisst ska ni också få det, det går ju att ordna...men inte genom insemination.. om man inte är en man med livmoder (jodå, det finns också). Här får vi arbeta med adoption eller surrogatmammor.

Min poäng är i alla fall:
Nu är det helt plötsligt okej att börja säga att samhället är ojämställt, som vissa av oss har sagt i väldigt MÅNGA år. Vet ni varför? Jo, för att nu är det MÄNNEN som ät i kläm.
Annars, när kvinnor (och vissa män såklart) säger att samhället är ojämställt när det kommer till yrken och löner osv osv så får vi allt höra att vi ska sluta klaga och BLA BLA BLAAAA.
Men nu när männen (NORMEN) är i kläm JA DÅ KAN VI BÖRJA SNACKA OM DET OJÄMSTÄLLDA SAMHÄLLET.

Genus....

....detta (för många) känsliga ämne. Jag diskuterar gladeligen genus med människor. Ett argument jag fått möta ganska mycket senaste tiden är att det inte finns så mycket forskning kring genus och könshierarkier osv om en jämför med forskning kring biologiska könsskillnader och att genusvetenskapen därför är "jävligt önödigt".


Men nu är det ju såhär. För att bedriva forskning behövs det väldigt mycket pengar och det är jättesvårt för de starka människor som ofta förgäves försöker få mer pengar för att bedriva mer forskning kring just området genus. Vet ni varför? jo, jag har nämligen en teori. Människor är livrädda för att det ska forskas mer om det just för att människor är så fasta i könsroller och är rädda för att de kanske ska behöva använda sina hjärnor lite mer för att kunna se på kön ur ett annat perspektiv än det vi är så vana vid.

Nu till exempel kommer det lego för TJEJER. Jodå, äntligen ska alla tjejer få leka med lego också....
*dunkar huvudet i skrivbordet*
Det här är bara ett i raden av alla galna saker jag reagerar på.
Allt annat lego har alltså varit för pojkar? Tjejer har alltid lekt med lego i alla fall.
Hur som haver, konceptet med det här TJEJLEGOT är att det är mer "tjejanpassat". Det är tydligen modemedvetna legotjejer som älskar hästar och smink...

Jag tycker det är konstigt, jag tycker verkligen det, att det ska finnas saker för flickor och vissa för pojkar. Självklart vet ju jag med att vissa föräldrar, även om de inte är intresserade av genusaspekten, som skulle låta sina flickor leka med "pojklego" ändå.
Det som stör mig är att det nu kommer ett TJEJLEGO som bäfester ännu mer det som jag avskyr, att det minsann är skillnad mellan flickor och pojkar (förutom att de har snopp och snippa).


Det här är MIN blogg.

Ibland är det extra spännande med människor.

Jag tycker och tänker mycket och har starka värderingar. Ja, precis som vem som helst egentligen.
Det jag har märkt efter att jag började skriva om vad JAG tycker och tänker, saker som är viktiga för MIG är att vissa människor verkar få dille. DILLE.

Om du/ni nu det jag tycker och tänker är så erhört tråkigt, sluta lyssna, för jag kommer aldrig hålla käften. Det tog många år att ens komma ur min lilla bubbla-av-hålla-käften.
Hur kommer det sig att du/ni ens lägger energi på att låta mig få veta att det jag tycker är skitsnack, när ni uppenbarligen inte vinner någonting på det?

Det här är min blogg. På min blogg skriver jag det jag vill. Jag kommer fortsätta blogga om kaffe, barn, genus, jobbiga kändisar, preventivmedel och könsbehåring för att det är det jag vill.
Du/ni har två val som jag ser det: läs och acceptera mig för den jag är eller låt bli och läs så slipper jag tala om för dig/er återigen att mitt liv är mitt liv och att ni borde sköta ert eget istället.

Och samma sak gäller för facebook.